Formació per a personal Tècnic d’Orientació, Ocupació i Emprenedoria

Des de l’Acord Territorial per a l’Ocupació i el Desenvolupament de la Comarca de la Safor som conscients de com l’ús de les TIC en els processos d’orientació laboral i assessorament en emprenedoria han suposat un avanç considerable per a la gestió de les persones.

Gràcies a les TIC s’han implementat instruments innovadors per a la inserció laboral, impulsar projectes d’emprenedoria innovadors o en la cerca activa d’ocupació. És per això, que el Projecte Experimental actual ha desenvolupat una xarxa de serveis digitals d’orientació i inserció laboral (e-Orienta) a través d’un sistema web d’informació i recursos.

Però també és cert, que aquest nou escenari ha deixat al descobert desafiaments i reptes en relació a la formació dels professionals que practiquen l’orientació laboral. Per això hem dissenyat un Programa de Formació que facilite la incorporació de millores al personal tècnic en activitat diària.

Es tracta d’un conjunt de 8 tallers pràctics presencials i amb suport en la plataforma de formació en línia. Així es fomenta una metodologia participativa en la qual poder compartir dubtes i ampliar materials, continguts i recursos formatius relacionats amb cada taller.

Aquests tallers van dirigits a personal tècnic d’orientació laboral, personal tècnic d’emprenedoria, docents i tècnics d’instituts i centres de formació professional i treballadors socials que podran apuntar-se en la següent adreça web.

Formació per a personal Tècnic d’Orientació, Ocupació i Emprenedoria

  • Gestió del temps en les nostres organitzacions.
    Som conscients de l’entorn laboral en el qual treballem on els terminis d’execució són ajustats i el nivell de pressió elevat, per això, resulta essencial saber com dur a terme una bona gestió del temps que ens ajude a establir prioritats. Això, ens portarà a tindre major qualitat del treball i per tant millors resultats.
  • Claus per a una comunicació eficaç: estils relacionals.
    Cadascun de nosaltres tenim un estil diferent de comunicar-nos i relacionar-nos amb els altres. Comprendre quin és el nostre estil relacional, saber com ens comuniquem i adaptar el nostre estil a la persona a la qual ens dirigim fa que ens puguem entendre millor, tant en el nostre entorn laboral com amb les persones usuàries a les quals prestem els nostres serveis.
  • Aplicar la ludificació en els processos de selecció.
    L’ús de la ludificació (elements dels jocs) en els processos de selecció permet crear ambients que no són habituals per a les persones candidates a un lloc de treball. Amb això es permet millorar la selecció dels talents.
  • Emprendre en el context socioeconòmic actual.
    Emprendre és el resultat d’un procés d’idees que ha d’anar acompanyat de la capacitat d’innovació i creativitat. Un dels principals reptes al qual ens enfrontem en l’assessorament a projectes emprenedors és traslladar la importància de validar la idea de negoci i entendre què és el que necessita el mercat per a adaptar-se a ell. En aquest taller crearem una ruta de treball amb estratègies i recursos per a acompanyar a la persona emprenedora des dels seus coneixements tècnics.
  • Forma part de la Xarxa digital de Tècnics d’Orientació, Ocupació i Emprenedoria
    La creació d’un canal de comunicació que permeta transferir la informació entre tots els professionals d’orientació, ocupació i emprenedoria, contribuirà a la millora dels serveis, permetrà crear sinergies i proporcionarà l’oportunitat de buscar solucions conjuntes en aquests àmbits.
  • Aprendre en l’era digital.
    El sorgiment d’Internet ha revolucionat molts aspectes de la vida. Entre ells la formació i l’aprenentatge. Hui dia, gràcies a la xarxa, podem revisar un tutorial sobre un procediment o accedir a informació que ens permet millorar les nostres competències.
  • Claus per a l’anàlisi econòmica d’un projecte emprenedor
    Una de les parts més importants a l’hora d’assessorar i acompanyar a la persona emprenedora és la realització d’una anàlisi econòmica financera del seu projecte. En aquest taller veurem com fer una anàlisi de viabilitat d’una manera senzilla i pràctica que ens ajudarà a transmetre a l’emprenedor/al risc i la incertesa a la qual es pot enfrontar.
  • Propecció, el coneixement del nostre mercat laboral
    Una de les parts més importants a l’hora d’assessorar i acompanyar a la persona emprenedora és la realització d’una anàlisi econòmica financera del seu projecte. En aquest taller veurem com fer una anàlisi de viabilitat d’una manera senzilla i pràctica que ens ajudarà a transmetre a l’emprenedor/al risc i la incertesa a la qual es pot enfrontar.


Descarrega els recursos
Escolta els nostres podcasts