Formació per a personal Técnic d’Orientació, Ocupació i Empreniment

A qui va dirigit

El programa està dirigit a:

  • Personal Técnic d’Orientació Laboral
  • Personal Técnic d’Empreniment
  • Personal Docent dels Centres de Formació
  • Treballadors Socials

El programa s’estructura al voltant de 8 tallers pràctics PRESENCIALS mitjançant l’ús d’una metodologia participativa que fomente la intervenció activa dels assistents des de l’experiència i els coneixements de cada un, en relació amb les diferents temàtiques dels tallers.

D’altra banda, i per facilitar l’accés a tots els recursos i activitats que es desenvolupin als diferents tallers, es podrà accedir a una plataforma en línia d’aprenentatge on ampliar la formació.

Objectius del programa

  • Facilitar noves eines, recursos i metodologies que permetran millorar el dia a dia del personal tècnic, agents i professionals d’orientació, ocupació i emprenedoria de la Comarca de la Safor. 
  • Impulsar la innovació en la prestació dels serveis d’orientació laboral i en l’assessorament a projectes emprenedors.
  • Promoure la comunicació entre el personal tècnic i professionals assistents mitjançant la creació d’un espai digital col·laboratiu amb la finalitat de resoldre dubtes i/o plantejar noves consultes relacionades amb la formació adquirida.

Durada

El programa consta de 8 tallers pràctics de 90 minuts de durada cadascun. Cada persona haurà de triar quina franja horària li és més propícia.

L’inici del programa tindrà lloc el gener del 2022 i es prolongarà fins a finals de febrer.

Tallers

Gestió del temps en les nostres organitzacions - Finalitzat

25/01/2022

Som conscients de l'entorn laboral en el qual treballem on els terminis d'execució són ajustats i el nivell de pressió elevat, per això, resulta essencial saber com dur a terme una bona gestió del temps que ens ajude a establir prioritats. Això, ens portarà a tindre major qualitat del treball i per tant millors resultats.

Objectius

  • Aprendre a planificar i gestionar projectes, organitzar tasques i fomentar el treball conjunt i col·laboratiu mitjançant l'ús d'eines digitals.

Continguts

De 14.00 a 15.30

Claus per a una comunicació eficaç: estils relacionals - Finalitzat

27/01/2022

Cadascun de nosaltres tenim un estil diferent de comunicar-nos i relacionar-nos amb els altres. Comprendre quin és el nostre estil relacional, saber com ens comuniquem i adaptar el nostre estil a la persona a la qual ens dirigim fa que ens puguem entendre millor, tant en el nostre entorn laboral com amb les persones usuàries a les quals prestem els nostres serveis.

Objectius

Continguts

De 14.00 a 15.30

Aplicar la ludificació en els processos de selecció. - Finalitzat

02/02/2022

L'ús de la ludificació (elements dels jocs) en els processos de selecció permet crear ambients que no són habituals per a les persones candidates a un lloc de treball. Amb això es permet millorar la selecció dels talents.

Objectius

Continguts

De 14.00 a 15.30

Emprendre en el context socioeconòmic actual - Finalitzat

07/02/2022

Emprendre és el resultat d'un procés d'idees que ha d'anar acompanyat de la capacitat d'innovació i creativitat. Un dels principals reptes al qual ens enfrontem en l'assessorament a projectes emprenedors és traslladar la importància de validar la idea de negoci i entendre què és el que necessita el mercat per a adaptar-se a ell. En aquest taller crearem una ruta de treball amb estratègies i recursos per a acompanyar a la persona emprenedora des dels seus coneixements tècnics.

Objectius

Continguts

De 14.00 a 15.30

Forma part de la Xarxa digital de Tècnics d'Orientació, Ocupació i Emprenedoria - Finalitzat

10/02/2022

La creació d'un canal de comunicació que permeta transferir la informació entre tots els professionals d'orientació, ocupació i emprenedoria, contribuirà a la millora dels serveis, permetrà crear sinergies i proporcionarà l'oportunitat de buscar solucions conjuntes en aquests àmbits.

Objectius

Continguts

De 14.00 a 15.30

Aprendre en l'era digital - Finalitzat

15/02/2022

El sorgiment dInternet ha revolucionat molts aspectes de la vida. Entre ells, la formació i l'aprenentatge. Avui dia, gràcies a la xarxa, podem revisar un tutorial sobre un procediment o accedir a informació que ens permet millorar les nostres competències.

Objectius

Continguts

De 14.00 a 15.30

Claus per l'anàlisi económic d'un projecte emprenedor - Finalitzat

22/02/2022

Una de les parts més importants a l'hora d'assessorar i acompanyar la persona emprenedora és fer una anàlisi econòmic financera del seu projecte. En aquest taller veurem com fer una anàlisi de viabilitat d'una manera senzilla i pràctica que ens ajudarà a transmetre a l'emprenedor/a el risc i la incertesa a què es pot enfrontar.

Objectius

Continguts

De 14.00 a 15.30

Prospecció, el coneixement del nostre mercat laboral - Finalitzat

24/02/2022

La prospecció és un element previ i necessari per identificar el mercat de treball del nostre entorn i ens permet intermediar d'una manera adequada. Per poder conèixer les oportunitats i necessitats canviants del nostre teixit empresarial i així oferir un servei de qualitat, cal establir relacions equilibrades entre la demanda i l'oferta laboral.

Objectius

Continguts

De 14.00 a 15.30


    Tria l'horari de les formacions que t'interesen: