Engagement per a millorar l’ocupabilitat

Tots/as sabem que a l’hora de buscar treball, les xarxes socials són una eina molt valuosa, tant és així, que el 86% de les persones reclutadores han acudit a aquestes per a contactar i/o decidir la contractació d’un possible candidat/a.

Es tracta, d’un potent canal de comunicació en el qual oferir a les empreses que busquen talent, informació sobre nosaltres mateixos i així els reclutadors/as poden traçar un perfil de com som. Aquestes xarxes socials constituiran el nostre currículum digital i estarà disponible per a les empreses propiciant que el recorregut de la nostra candidatura siga major.

Ara pots seguir la teua recerca d’ocupació des de casa, sense descuidar la labor de dedicar-li temps a completar i actualitzar el teu perfil digital en les xarxes socials, perquè és el moment de posar-les al dia. Aprofita per a pensar, planificar i determinar com vols que et vegen, elabora la teua estratègia de Employer Branding. Perquè és més eficaç postular a 2 ofertes d’ocupació amb el nostre perfil completat que a 50 d’elles amb informació incompleta, ens arrisquem al fet que la nostra candidatura no supera el filtre per falta d’informació.

Ja coneixem que existeixen Xarxes Socials especialitzades en recerca d’ocupació que et permeten formar part de grans comunitats en les quals relacionar-te amb les empreses i conèixer les seues ofertes d’ocupació, com és el cas Linkedin, la xarxa professional per excel·lència; o Facebook, Instagram, Twitter, Xing, About.me, …

Però les Xarxes Socials no sols es tracten d’espais on donar-li visibilitat al nostre currículum professional, en elles pots i deus interactuar, generar engagement de manera que alhora que dones, reps. Pots realitzar grups per interessos o per empreses, on expressar opinions i compartir contingut. Aquests grups són una manera fantàstica de crear debats i fer Networking.

Per a mantindre contacte amb empreses en les quals pot haver-hi interès a treballar, i perquè els reclutadors et troben amb major facilitat, revisa les teues Keywords o dit d’una altra forma, les teues paraules claus. Tingues en compte que els seleccionadors utilitzen sistemes informàtics o manuals que faciliten el seu treball de recerca utilitzant els keywords per a donar amb el/la candidata/a idoni.

Podries utilitzar Keywords de diferents tipus com són: de sectors on has treballat, de llocs que has ocupat, de noms d’empreses de prestigi, de competències i habilitats professionals que més destaques en la teua personalitat, etc….

En definitiva, es tracta de dur a terme una estratègia per a enfortir la teua proposta de valor i captar l’atenció de els/as reclutadors d’empreses.

Descarrega els recursos
Escolta els nostres podcasts