Les Noves tecnologies: una eina més per a la recerca d’ocupació.

Sí en aquest moment et trobes en recerca activa d’ocupació, has de tindre en compte les noves tecnologies. Estes estan guanyant molt protagonisme com a eines de recerca d’ocupació. Les noves tecnologies arriben amb molta força i ho fan per a quedar-se.

Ara com ara les noves tecnologies ens permeten optar a l’ocupació desitjada des de qualsevol lloc. Això passa sempre que comptem amb un telèfon intel·ligent i una bona connexió a internet. Un dels grans avantatges que tenen les noves tecnologies, és la possibilitat de romandre connectats la major part del dia, encara que això ens puga crear una certa sensació de saturació i dependència. Però parem a pensar per un moment l’increïble avanç que suposa el poder realitzar una recerca activa d’ocupació amb un sol clic.

Per a això comptem amb eines com:

– Les Xarxes Socials (LinkedIn, Facebook, Instagram…) que ens faciliten l’accés a oportunitats laborals. 

– Els Metacercadors o motors de recerca d’ocupació (Indeed, Jobijoba, Jooble…), que ens permeten realitzar recerques de llocs de treball en tota la xarxa sense necessitat d’acudir a cadascuna de les pàgines d’ocupació. 

Portals de Recerca d’Ocupació Genèrics (Labora, Urbalab, Infojobs….) llocs web especialitzats que integren ofertes i demandes laborals existents en el mercat. Estes tenen com a objectiu principal oferir un servei de recerca d’ocupació en línia, de manera ràpida i simple.

Portals de Recerca d’Ocupació Específics (noves tecnologies, turisme, educació, construcció, etc.) que són tota una sèrie de portals que s’especialitzen en un sector o professió, amb l’objectiu d’oferir un llistat de portals específics. 

Com heu pogut comprovar existeixen nombroses eines i aplicacions relacionades amb la recerca d’ocupació. Elles ens podem crear un perfil professional. A més ampliar les nostres possibilitats laborals de manera més activa i global.

I ara us preguntareu……llavors, tindre èxit és possible?

Sí, ho és, però no es tracta d’una tasca fàcil, ja que requereix que ens esforcem i dediquem el temps necessari, perquè les eines tecnològiques de recerca d’ocupació (plataformes en línia, aplicacions etc.), estan en ple apogeu, i a causa de l’enorme competència que existeix en el mercat de treball cal que estiguem connectats/des i actualitzats/des per a aconseguir els millors resultats. Portar sempre damunt les nostres eines per a treballar la recerca activa d’ocupació, ens farà romandre atents/tes a qualsevol oportunitat que puga sorgir, i ens permetrà enviar la nostra sol·licitud en qüestió de segons, només amb un clic.

Hem de pensar que totes aquestes eines es troben en un entorn orientat tant cap a la persona usuària que es troba en recerca activa d’ocupació i com per a les possibles persones reclutadores de les empreses que busquen als millors candidats/tes. Per aquest motiu és important que els nostres perfils siguen clars, complets i de qualitat en totes aquestes aplicacion. Però també en totes les pàgines i xarxes socials, per la utilitat per a trobar feina. Hem d’assegurar-nos que les nostres fotografies tenen la qualitat suficient, que els títols formatius i l’experiència estan al dia però, sobretot, comptar amb una xarxa de contactes el més àmplia possible que ens ajude en la nostra tasca.

Què són els contactes?

Els contactes són, en un alt percentatge, la forma més ràpida d’aconseguir una ocupació. En el món de les noves tecnologies, això es tradueix en comptar amb una xarxa sòlida, que recolze les nostres habilitats, competències i experiència per a oferir referències laborals i professionals. A més és important que aquesta xarxa de contactes siga real, consolidada i de qualitat. Algunes plataformes de recerca d’ocupació, com LinkedIn, permeten obtindre recomanacions i comentaris sobre les nostres habilitats i competències concretes. Això convé treballar-ho per a així diferenciar-nos i fer-nos valdre. 

Com veieu és necessari, no sols conéixer totes les eines tecnològiques per a la recerca d’ocupació, sinó també treballar-les. Les ofertes d’ocupació i les oportunitats laborals se succeeixen en elles de manera contínua. Hui dia les noves tecnologies ofereixen magnífiques alternatives per a aconseguir un treball, per això hem de traure’ls el màxim partit, posa’t en marxa.

Descarrega els recursos
Escolta els nostres podcasts