La teua presència en les xarxes és inevitable

Segons un informe elaborat per l’empresa d’auditoria i consultoria PwC en el seu Informe del Futur laboral a Espanya 2033 “Estimar com serà l’ocupació en el futur no és una tasca senzilla. No obstant això, és possible fer un exercici de reflexió d’acord amb l’evolució i les tendències que ja comencen a observar-se en el mercat de treball”

No hi ha dubte que el nostre escenari laboral s’enfrontarà en les pròximes dècades a una transformació digital en totes les seues variables, i per a afrontar el canviant i competitiu mercat laboral no bastarà amb tindre un bon currículum. Hui en dia cal saber vendre el que es fa i projectar, de la millor manera possible, que i com som, en què podem destacar i quin és el nostre avantatge competitiu, alguna cosa que podem descobrir durant el procés de construcció de la nostra marca personal.

Crear la teua marca personal millora la teua empleabilitat

Tal com recomana PwC, les principals mesures i iniciatives que recomana a la població activa amb la finalitat d’aconseguir un lloc de treball de qualitat, es podrien agrupar en tres:

Crear una marca personal digital (Personal Branding). La competència per un lloc de treball, és cada vegada més global a causa de la irrupció de l’era digital. Hem de buscar el que ens fa diferents i potenciar-ho per a guanyar presència. La construcció d’una marca personal passa per fixar-se un objectiu i tindre el teu espai digital en el qual mostrar qui eres. Aquest espai en línia (Linkedin, Blog, pàgina web, xarxes socials…) que porta les teues dades, serveixen per a construir la teua marca personal i facilitar que altres persones et troben.

Generar Networking a través de la presència activa en les xarxes socials, assistència a esdeveniments i fòrums concordes a les teues inquietuds. Disposar d’una xarxa de contactes et permetrà aprendre d’altres professionals, aconseguir oportunitats laborals i de negocis i contrastar idees.

Cultivar la teua ocupabilitat en cada etapa de la teua vida professional. Has d’orientar la teua formació i/o reorientar la teua carrera amb cursos de reciclatge cap a professions amb major eixida laboral, i no hi ha dubte que les professions amb més demanda laboral seran aquelles relacionades amb les tecnologies, les Neoprofesiones (Digital manager, SEU specialist, App developer,…)

Per a prendre el control del teu futur laboral i portar-lo al lloc que desitges, és important desenvolupar la teua marca personal. Pensa que un percentatge molt elevat de les ocupacions, quasi un 80%, no s’anuncien, es comuniquen a través de les xarxes socials. Els nostres perfils en la xarxa no descansen, estan actius en la xarxa 24 hores al dia, per la qual cosa poden trobar-te a qualsevol hora i des de qualsevol lloc. 

Descarrega els recursos
Escolta els nostres podcasts