Learnability: que és i com promoure-la en la teva empresa

El concepte de learnability està relacionat amb el ritme en el qual avança la societat (en l’actualitat, cada any es produeixen més xips tecnològics que grans d’arròs en el món). Hem passat de 16 milions de persones connectades a internet en 1995 a més de 5.000 milions en 2021 i s’han produït canvis tecnològics que afecten diferents aspectes de la societat: les compres per internet, el transport (cotxes compartits a través d’app), la comunicació (amb les xarxes socials) i per descomptat el treball.

Anomenem learnability a la capacitat per a aprendre noves habilitats al llarg de la vida i millorar l’ocupabilitat a llarg termini.

Segons diferents estudis amb professionals de RRHH s’indica que les empreses busquen captar i retenir als millors talents que estan molt relacionats amb les habilitats per a aprendre al llarg de la vida. En l’actualitat, el “learnability” forma part de la cultura empresarial innovadora.

Els treballadors/es amb un bon grau de “aprendibilidad” té la capacitat d’aprendre i adaptar-se a les noves circumstàncies i marca la diferència en les empreses innovadores.

Algunes empreses ja estan posant recursos per a facilitar aquests processos entre les persones que treballen en les seues organitzacions i que s’adapten als constants canvis en el context empresarial.

Parlem amb Maria Eugenia de la Cruz Palacios, dissenyadora d’experiències lúdiques amb propòsit educatiu i canvi social i cultural per a aprofundir en l’habilitat per a aprendre i com afecta al món empresarial.

Descarrega els recursos
Escolta els nostres podcasts