Fons Next Generation EU: què són i com poden beneficiar-se les empreses

En l’últim any s’ha parlat molt dels fons de recuperació Next Generation EU. Però què són exactament i com poden beneficiar-se les empreses?
Comencem pel principi, els fons Next Generation estan destinats a impulsar la inversió per a contrarestar l’impacte del COVID-19 i per a facilitar:
La transformació verda i digital de l’economia dels països de la Unió Europea.
La cohesió territorial i la igualtat de gènere.
La finalitat del Fons de Recuperació Next Generation és aconseguir que Europa siga més sostenible, més digital, més resilient, més justa i més adaptada als desafiaments actuals i futurs.
Espanya és, després d’Itàlia, el país europeu amb la major assignació de fons europeus Next Generation ja que són dos dels països més afectats pel COVID tant en termes de mortalitat, contagis i impacte sobre l’economia nacional. El Govern d’Espanya ha implementat el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) per a canalitzar tots els fons procedents de Next Generation EU.
El PRTR s’orienta especialment al suport a les pimes i autònoms. Inclou un total de 17 components i iniciatives per a fomentar la seua participació. En concret, el component 13 “Impuls a la pime” recull un conjunt de reformes i inversions que promouen cinc àmbits estratègics: emprenedoria, creixement, digitalització i innovació, i suport al comerç i internacionalització.
Hui parlarem amb Pedro Almendros, responsable de l’Oficina Municipal de Projectes Europeus a Gandia. Es tracta d’un servei municipal per a promoure i facilitar la participació de tots els sectors de la ciutat, tant de la ciutadania com de les empreses, en oportunitats de finançament a nivell europeu. En el següent podcast aprofundirem en què consisteixen aquests fons i mecanismes que pretenen impulsar la digitalització de l’economia i el teixit empresarial i productiu.

Descarrega els recursos
Escolta els nostres podcasts