Per què és important un logo per a la teua empresa

Alguna vegada t’has preguntat per què és important tindre un logo per a la teua empresa?

Si no ho has fet, ací t’ho explicarem. Un logo és molt més que un simple disseny o una imatge. És la representació de tot el que la teua empresa representa. És la forma en què la gent et reconeixerà i es recordarà de tu.

Un bon logo ha de ser memorable, ser fàcil de reconéixer i, sobretot, ha de reflectir els valors de la teua empresa. Si el teu logo compleix amb aquests requisits, estaràs més prop d’aconseguir que la teua empresa siga exitosa.

Tindre un logo en la teua empresa aporta beneficis com el reconeixement de la marca, professionalisme, mostra la teua personalitat, presència en internet i ajuda al teu màrqueting o el branding del teu producte, ja que, col·locar el teu logo entre els productes i mercaderies és una gran manera de fer màrqueting i publicitat.

Però, Per què és important la marca?

Segons David Airey, en el seu llibre Logo Design Love, una guia per a la creació d’identitats de marca icònica, això es deu al fet que la gent sol triar els productes en funció del seu valor percebut en lloc del seu valor real. Amb la imatge de marca, les empreses poden augmentar el valor percebut del seu producte igual que, establir relacions amb els seus clients. La solució més senzilla sol ser la més eficaç. Per què? Pel fet que un simple logotip ajuda a satisfer la major part dels altres requisits del com l’adaptació d’aquest a altres mitjans de comunicació o publicitat.

La simplicitat en el disseny ajuda al fet que el logotip siga més versàtil i permet la seua adaptació a una àmplia gamma de mitjans de comunicació, com a targetes de visites, cartells, pàgines web…

La simplicitat també fa que el logotip siga més fàcil de reconéixer. Pensa en els logotips de les grans empreses… aquests són simples, i, per aquest motiu, són més fàcils de reconéixer i recordar, per exemple: Samsung, BBC, LG, adidas, nike…

Un logotip distintiu és un que es pot separar fàcilment de la competència. Té una qualitat única o estil que retrata amb precisió perspectiva de negoci del seu client, Però, com crear un logo que és únic?

Un disseny icònic sòlid és el que els espectadors recordaran després de només una mirada ràpida.

Un logo és una part essencial de la teua marca i ha de ser acuradament dissenyat per a representar de manera adequada els valors de la teua empresa. És la primera impressió que el teu client potencial tindrà de la teua marca, per la qual cosa és important que siga memorable, atractiu i professional.

BIBLIOGRAFIA: 

Airey, David. (2010). Logo Design Love, una guía para la creación de identidades de marca icónica. (New Riders).

Descarrega els recursos
Escolta els nostres podcasts