L’aprenentatge com a manera de millorar l’empresa: PLE

Alguna vegada has hagut d’aprendre una cosa nova per al teu treball? Com ho vas fer? Va ser difícil?

Aprendre és una part essencial de les nostres vides i, sovint, ho fem sense adonar-nos. Aprenem des de petits, aprenent a caminar, parlar i, finalment, a llegir i escriure. Aprenem continuament a mesura que ens desenvolupem o canviem de treball. L’aprenentatge és essencial per a l’èxit en el món laboral i els entorns personals d’aprenentatge poden ser una manera de millorar en el treball.

L’aprenentatge pot ser un procés difícil, especialment si estàs tractant d’adquirir una nova habilitat o dominar un nou concepte. No obstant això, existeixen maneres d’aprendre que poden fer que el procés siga més fàcil i, una cosa que és més important, més efectiu. Una d’aquestes formes són els entorns personals d’aprenentatge (PLE).

Ara l’aprenentatge es basa en la interacció: accedir a informació, processar, compartir i participar amb ella a través de diferents eines web.

És cert que el concepte PLE no és nou. Segur que has acudit a cursos, congressos, llegit revistes especialitzades o consultat amb col·legues de professió sobre alguns dubtes que tinguessis… Això és un entorn personal d’aprenentatge (PLE de Personal Learning Enviroment).

Un PLE és un conjunt d’eines web, fonts d’informació, connexions i activitats amb altres persones que usem per a aprendre de manera autònoma noves competències i desenvolupar el nostre perfil personal i professional.

Parlem amb Maria Eugenia de la Creu Palacios, dissenyadora d’experiències lúdiques amb propòsit educatiu i canvi social i cultural per a aprofundir més en com afecta a les empreses l’ús dels entorns d’aprenentatge per part dels seus treballadors/es.

Descarrega els recursos
Escolta els nostres podcasts